Zhou Guanyu a 16. helyen végzett a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon. Az Alfa Romeo pilótája még így is elégedett volt az autójával. Szerinte van még potenciál az idei C43-ban.

Zhou Guanyu a 13. helyről vághatott neki a szezonnyitó Bahrein Nagydíjnak. Csapattársa, Valtteri Bottas mellől várhatta a rajtot. A finn pilóta pontot tudott szerezni. Zhou csak a 17. helyen állt az első kör után. Zhou a verseny során felverekedte magát a top 10-be. Az Alfa Romeo viszont úgy döntött, hogy a kemény gumikat lágyra cseréli az utolsó etapban. Pont azelőtt cserélték le az abroncsot, mielőtt Virtuális Biztonsági autós fázis lépett életbe. Zhou így visszaesett a mezőny hátsó traktusába. A verseny után így nyilatkozott:

„Az első kör nem sikerült túl jól. A verseny végén pedig a VSC nem jött jókor. Összességében nem tudtunk mit tenni. Mégis úgy éreztem, hogy volt még potenciál az autóban. A tempó kicsit jobb volt, mint az időmérőn. Úgy gondolom, hogy ez egy jó kiindulási pont. Nyilvánvalóan az jó, hogy Valtteri a nehéz kezdés után pontokat szerzett a csapatnak.” árulta el Zhou Guanyu.