Úgy tűnik, hogy a Mercedes idén is nehéz szezon elé néz. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója nem várja az ezüstnyilak gyors feltámadását. Úgy véli, hogy a 2023-as F1-es szezonban sem tudnak a bajnoki címért harcolni.

Az Ezüstnyilaknak nehezen indult a 2023-as szezon is. Lewis Hamilton a futam után azt mondta, hogy a Mercedes csak a negyedik leggyorsabb autó a mezőnyben. Noha még az év elején járunk, Marko, a Red Bull tanácsadója szerint a Mercedes nem fog feltámadni és idén harcba szállni a bajnoki címért.

„A világbajnoki cím elérhetetlen a Mercedes számára. Nemcsak a Mercedes koncepciójában van a probléma. Ennél többről van szó. Nem tudták megoldani a problémákat a szünet alatt. Nem lehet két vagy három autót tervezni. Ha terveznek egy új autót, akkor az anyagiakkal lesz problémájuk. Az új autó eleve nem lesz versenyképes, tovább kell fejleszteni. A mi szempontunkból Bahrein egy különleges pálya a gumikopás szempontjából. Itt jók voltunk. De ez nem jelenti azt, hogy a többi verseny is ugyanígy lesz.”- árulta el Helmut Marko az RTL/ntv és a sport.de német lapoknak.