Helmut Marko a Bahrein Nagydíj után érdekes kijelentést tett, amit most pontosítania kellett. A szezonnyitó verseny után arra utalt, hogy „három Red Bull” állt a dobogón.

Amikor Fernando Alonso Max Verstappennel és Sergio Perezzel együtt állhatott dobogóra. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója ezek után megjegyezte, hogy „három Red Bull” állt a dobogón.

Nem titok, hogy az AMR23 az RB19-ből merített ihletet. Különösen azután, hogy a csapat a Red Bull egykori mérnökét, Dan Fallowst bérelte fel műszaki részlegük élére. Ez vezetett oda, hogy Helmut Marko érdekes kijelentést tett. A Sky Sportsnak adott interjújában a következőket mondta:

„Nemcsak ő váltott, hanem számos más alkalmazott is. Nyilvánvalóan jó a memóriájuk. Három Red Bull állt a dobogón, csak a harmadiknak volt más motorja!”- mondta Helmut Marko a Bahrein Nagydíj után. Úgy tűnik, Helmut Marko arra utalt, hogy egykori mérnökei szellemi tulajdont másolhattak. A Motorsport Totalnak adott interjújában viszont pontosította megjegyzéseit.

„Nem, semmiképpen. És ez sem lehet vád. Ezek csak tréfás megjegyzések. Ha a mezőnyt nézzük, az Aston Martin az az autó, amely leginkább a Red Bullra hasonlít.”- pontosította megjegyzését Helmut Marko.