A Ferrari némileg elmaradt a Bahreini Nagydíjon győztes Red Bulls tempójától. Marc Gene, a csapat nagykövete szerint az olasz csapat Szaúd-Arábiában csökkenteni a lemaradást.

A Ferrari nagykövete, Marc Gene szerint a Jeddah Street Circuit eltérő karakterisztikája azt jelentheti, hogy a Ferrari a jövő hétvégi Szaúd-Arábiai Nagydíjon csökkentheti a lemaradást a Red Bull-al szemben.

A szezonnyitó Bahreini Nagydíj aligha sikerülhetett volna jobban a regnáló bajnok Red Bullnak. Már az időmérőn kibérelte magának az első sort az osztrák csapat. A szezon előtti tesztek után sokan azt hitték, hogy a Ferrari lesz a Red Bull legközelebbi kihívója. Az első futamon jött a hidegzuhany. Charles Leclerc a harmadik helyről műszaki hiba miatt kiesett. Carlos Sainz pedig csak a negyedik lett. Fernando Alonso is meg tudta őt előzni az Aston Martin-al. Sem Leclerc, sem Sainz nem tudta felvenni a versenyt a Red Bull versenytempójával. Marc Gene szerint a Ferrari végsebesség elég jó ahhoz, hogy Szaúd-Arábiában fel tudják venni a versenyt a bikákkal.

„Ez eléggé pályafüggő lehet. A Ferrari másik erőssége, hogy nagyon gyorsak vagyunk az egyenesekben. Látható volt, hogy itt gyorsabbak voltak Aston Martin-oknál és a Mercedeseknél is. Az elmúlt években a Ferrari itt gyenge volt. Jeddah-ban ez fontos, mivel tele van hosszú egyenesekkel. Úgy gondolom, hogy az autóinknak ott nagyon erősnek kell lenniük. Ez az én személyes érzésem. Az időmérőn legyőzhetik a red Bullt. Meggyőződésem, hogy még Charles is megszerezhette volna a pole-t Bahreinben, de a gumik gyorsan fogytak. Tudjuk, hogy nehéz őket legyőzni, de szezon még csak most kezdődött. Még hosszú út áll előttük.”- árulta el Marc Gene.