Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke megerősítette, hogy tárgyalásokat folytatott a McLarennel, ahol a 2026-os erőforrás szállításról volt szó.

Az F1-es motorokra vonatkozó szabályok 2026-ban megváltoznak. Továbbra is 1,6 literes V6-os belső égésű motorokat fognak használni a Forma-1-es autók, amelyeket továbbra is 15,000 fordulatig pöröghetnek majd, azonban a jelenlegi 100 kg/h üzemanyagátfolyási limitet még tovább fogják csökkenteni – azonban nem mennyiség, hanem energia alapján.

A Red Bull a Forddal kötött partneri szerződést. Együttműködve építenek egy olyan motort, ami megfelel a 2026-os szabályoknak. Christian Horner pár napja arról kérdezték, hogy a Mclaren érdeklődött-e a Red Bull erőforrása iránt. Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója ugyanis felkereste az osztrák csapatot.

„Azt hittem csak ebédelni jött.”- kezdte viccelve Christian Horner. „Nyilvánvaló, hogy 2026-os erőforrás-gyártóként elkerülhetetlen. Voltak bizonyos megbeszélések az erőforrás ellátásról.”- árulta el a Red Bull csapatfőnöke. Andrea Stella, a McLaren főnöke pedig sem tagadta, hogy történtek beszélgetések.

„Szilárd partneri kapcsolatban állunk a Mercedes High Performance Powertrains-el. A távoli jövőt is néznünk kell. Meg kell nézni, hogy mi az, ami számunkra is elérhető. Szóval, szerintem ez természetes. Ez nem lehet nagy meglepetés.”- árulta el Andrea Stella. A Williams főnöke, James Vowles sem biztos abban, hogy 2026-tól a Mercedes motor fogja hajtani a brit csapat autóit. Az ezüstnyilak jelenleg a McLaren-nek, az Aston Martin-nek és a Williams-nek szállítanak erőforrást.