Nico Hulkenberg pár évet tartalékos pilótaként töltött. A 2022-es szezon első két futamán rajthoz állhatott. Sebastian Vettelt helyettesítette. A német szerint enélkül nem kapott volna lehetőséget a Haas-nál.

Nico Hulkenberg 2022-es szezon első két futamán rajthoz állhatott. Sebastian Vettelt helyettesítette az Aston Martinnál. A négyszeres világbajnok COVID-19-tesztje pozitív lett. Ezen a két futamon a 17 és 12. helyen végzett a versenyképtelen AMR22-vel. Hulkenberg 2019 óta nem teljesített teljes szezont az F1-ben. Mick Schumacher helyét vehette át. A hétszeres bajnok fia többször összetörte a Haas-t. Így Guenther Steiner és csapata egy tapasztaltabb pilótát keresett. Hulkenberg bevallotta, hogy voltak idők, amikor nem hiányzott neki a Forma-1 világának. Egy idő után egyre jobban hiányzott neki a versenyzés. Hulkenberg-et arról kérdezték, hogy mit érzett, mikor nem lehetett ott a rajtrácson.

„Ezek az érzések hullámoztak. Valamikor hiányzott az F1. valamikor kevesébe. 2020 év elején valahogy szükségem volt egy kis távollétre. Szóval akkoriban elég nyugodt voltam. Aztán hirtelen, 2021-ben voltak hetek, amikor nehezebb volt a pálya szélén állni és nézni, ahogy a többiek kigurulnak a bokszból. 2022-ben, mondjuk nagyjából 12 hónappal ezelőtt, nagyon erősen visszatért az az érzés, hogy újra a versenyautóban akarok ülni. Aztán volt egy világos szándékom, világos tervem, hogy élni akartam azzal a lehetőséggel, hogy újra versenyülésem legyen. Erősen kétlem, hogy a tavalyi év eleji két futam nélkül megszereztem volna a helyet. Újra felkerültem a térképre. Azt mondhatták: ‘Rendben, ez a fickó még mindig tudja, hol van a gázpedál!’Nyck de Vries egy másdik példa erre. A monzai helyettesítése nélkül nem vagyok abban biztos, hogy idén rajthoz állhatna.”- árulta el Nico Hulkenberg.