Sergio Perez apja azt állította, fia megfogadta, addig nem hagyja el a Forma-1-et, amíg meg nem nyerni az F1-es világbajnoki címet. Vajon sikerülhet ez Perez-nek?

Antonio Perez szinte mindenhova követi fiát és ‘vadul’ ünnepli, ha fia a dobogóra állhat. Sergio Perez nevéhez négy futamgyőzelem fűződik. Ebből hármat a Red Bull-al szerzett. Apa és fia is reméli, hogy ebben az évben sikerül ezt a számot növelnie.

Perez a rajtrács leggyorsabb autójával, az RB19-essel állhat rajthoz. A világbajnoki cím megszerezésének legfőbb akadálya csapattársa, Max Verstappen. Ennek ellenére Antonio Perez elárulta, hogy fia gyerekkorában fogadalmat tett. Sergio Perez kiskorában megfogadta, hogy addig nem tér vissza hazájába, amíg meg nem nyerni az F1-es bajnoki címet.

„Van egy Forma-1-es bajnokunk Mexikóban. Gyerekkorában ezt mondta: ‘Nem térek vissza Mexikóba, amíg nem leszek világbajnok”. Mostantól a karrierje végéig el kell törölnünk az elmúlt éveket. Soha nem volt lehetősége úgy küzdeni, mint ma. Megláthatjuk, hogy milyen az igazi Sergio-t. Mindent bele kell adnia.”- árulta el Antonio Perez.

Mexikó egy 126 milliós lakosú ország. Így meglepő, hogy csak hat pilóta jutott fel a Forma-1 rajtrácsára. Közülük Srgio Perez a legsikeresebb Pedro Rodríguezzel. Ö az egyetlen pilóta, aki elsősorban az 1960-as években versenyzett, az egyetlen versenyző, aki tudott nyerni.