Az F1Hírek értesülései szerint a Ferrari kulcsfontosságú mérnöke, David Sanchez csatlakozik a McLarenhez. Természetesen előbb letöltheti a kényszerszabadságát.

Az F1Hírek értesülései szerint a Ferrari korábbi aerodinamikai vezetője, 2023-ban csatlakozik a Forma-1-es rivális McLarenhez. A Ferrarinál hosszú ideje dolgozó Sanchez a hét elején lemondott betöltött posztjáról, miután rosszul kezdték a 2023-as szezont.

A csapat arra összpontosított, hogy az egyenesekben gyorsak legyenek. De ezzel a kanyarokban tempót vesztettek. A kvalifikációban és a versenytempóban durván megverte őket a Red Bull Szakhirban.

Kövess minket Facebook-on és Instagramon is. Garatáltan nem maradsz le semmiről

A francia lemondása azonban úgy vélik, hogy nincs összefüggésben a bahreini eredménnyel. Az F1Hírek úgy értesült, hogy hosszú szabadság után csatlakozik majd a Mclaren csapathoz. A hírek szerint a Mclaren-nél zélesebb körű műszaki átalakításba kezd majd. Korábban a McLaren új csapatfőnökével, Andrea Stellával dolgozott együtt, amikor Stella a Ferrarinál is dolgozott.

2007 és 2012 között dolgozott már a Mclaren-nél. 2012 októberében a Ferrari csapathoz szerződött. 2005 és 2007 között a Renault csapatánál is az aerodinamika részlegen dolgozott.