Timo Glock szerint Mick Schumacher az egyik Alfa Romeo-pilóta helyét veheti célba jövőre, ha újra rajthoz szeretne állni és versenyezni az F1-ben.

Timo Glock, az F1 egykori versenyzője elég nehezen emészti meg, hogy Németországban visszaesett a sportág iránit érdeklődés. Jelenleg nem igazán lát kiutat a nehéz helyzetből. Jelenleg csak egy német pilóta neve bukkan fel a rajtrácson. Három év kihagyás után Nico Hülkenberg visszatért. Sebastian Vettel visszavonult. Mick Schumacher nem kapott új lehetőséget a Haas-tól. Továbbra is nagy kérdés, hogy mi lesz Mick Schumacher jövőjével.

Kövess minket Facebook-on és Instagramon is. Garatáltan nem maradsz le semmiről

„Az én időmben hét német Forma-1-es versenyzőnk volt. A német versenyeken egy üres hely nem volt a lelátókon. Most már csak egy aktív versenyzőnk van, és Schumacher mint tartalékversenyző. A motorsport jelenleg nem igazán létezik Németországban. Ez elgondolkodtat engem és sok kollégámat. Mi lesz Mick-el? Szerintem jó lépés a fejlődése szempontjából, hogy egy olyan csapattal dolgozhat, mint a Mercedes és a tapasztalt versenyzőkkel, Lewis Hamiltonnal és George Russellel. A döntő kérdés azonban az, hogy mi lesz vele jövőre. Az Audi biztosan elgondolkodik rajta. Egy német pilóta egy német autóban marketing szempontból biztosan érdekes lenne. Amennyire én tudom, Csou szerződése az idei szezon után lejár.”- árulta el Timo Glock.