Az Alpine állítólag megpróbálja szerződtetni Laurent Mekiest, aki eddig a Ferrarinál dolgozik. A hírek szerint nem akarja elhagyni Maranellót.

Már a napokban megírtuk, hogy a Ferrarinál állhat a bál. Egyre több hír szól arról, hogy neves szakemberek távoznak az olasz csapattól. David Sanchez állítólag a múlt héten lemondott, és a pletykák szerint Laurent Mekies hosszú idő nem jár messze attól, hogy távozzon. A pletykák szerint Laurent Mekies is több ajánlatot kapott.

A csapatfőnök-helyettes és versenyigazgató 2018 óta dolgozik az olasz csapatnál. A Formu1a.uno szerint nem elégedett Benedetto Vigna, a Ferrari vezérigazgatójának vezetési stílusával. A pletykák szerint Mekies elégedetlensége abból fakad, hogy Vigna sportmenedzser szerepkörben van.

A Mattia Binotto távozását követően a Ferrari szervezetében bekövetkezett változás miatt Vigna nagyobb felelősséget vállalt. Így Mekies más vezető beosztású alkalmazottakkal együtt most neki számol be. Az olasz lapok szerint Vasseur kinevezése megfelelt Vigna vezérigazgatónak. Ha Mekies úgy dönt, hogy távozik, akkor sem marad munka nélkül. Több ajánlatot is kapott. A Formu1a.uno értesülései szerint az Alpine, a Liberty Media és korábbi munkaadói, az FIA is megkereste. A Formu1a.uno volt az egyetlen, aki erről a hírről beszámolt. A Corriere della Sera kijelentette, hogy a Ferrari és a Mekies távozást Vasseur állítólag megvétózta. Ő nem szeretné, ha Stefano Domenicali mellett dolgozna. Charles Leclerc a hírek szerint beszélni akar a Ferrari elnökével. A hírek szerint az olasz csapatnál kialakult hangulat nem tetszik a monacói pilótának.

Mekies a Forma-3-ban kezdte pályafutását, mielőtt csatlakozott az Arrowshoz és az F1-be igazolt. Dolgozott a Minadrinál is, majd a Red Bull vette szárnyai alá. A Toro Rosso-nál volt főmérnök. 2014-ben kilépett az FIA-ból. Négy évvel később a Ferrarihoz igazolt.