Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója úgy véli, hogy az enstone-i csapat képes javítani 2022-es eredményein. A franciák főnöke a 2023-as szezon céljairól számolt be.

Az Alpine vezérigazgatója , Laurent Rossi kijelentette, hogy szeretnék áthidalni a köztük és az éllovasok közötti lemaradást. Reméli, hogy a csapat 2023-ban küzdhet a dobogós helyekért. A francia csapat 100 verseny haladékot adott saját magának. A 100. futam környékén már szeretnének a dobogós helyekért küzdeni.

Az Alpine tavaly a negyedik helyen végzett a konstruktőri bajnokságban. Reménykedett abban, hogy ebben a szezonban csökkenti a lemaradást az éllovashoz képest. Laurent Rossi-t a 2023-as célokról kérdezték.

„Két évvel ezelőtt azt mondtam, hogy 100 verseny haladékot adtunk magunknak. Ezt fenntartom. Időbe telik, hogy megforduljunk egy ilyen hajón és eljussunk oda, ahol a Red Bull van. Minden csapatnak jó három, négy, öt évbe telt. Ferrarinak is idő kellett ahhoz, hogy visszatérjen a dobogóra. Remélhetőleg mi is ezen az úton haladunk. Az ilyen négy-öt éves terv első két éve jól megy. Az elvárásainknak megfelelően teljesítettünk. 21-ben ötödik, ’22-ben negyedikek lettünk. Teljesen természetes, hogy a dobogós helyeket céloztuk meg. Azt kell mondanom, hogy a harmadik helytől még messze vagyunk. Úgy gondolom, hogy ez az év, egy kritikus év. Meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk közelebb kerülni ezekhez a srácokhoz. Az lenne az ideális, ha legyőznénk őket. Szóval mindenkinek ez a célpontja. A legrosszabb esetben is a negyedik helyen szeretnénk zárni és elkezdjük ledolgozni a hátrányunk.”- mondta Laurent Rossi a Beyond the Grid-nek.