Az Osztrák Nagydíj az új megállapodást kötött az F1 vezetőségével. A következő négy évben biztosan megrendezik az Osztrák Nagydíjat, aminek az A1 Ring adhat otthont.

Az osztrák pálya szervezői négy évvel meghosszabbították szerződésüket az F1-el, ami lehetővé teszi, hogy legalább 2027-ig futamot rendezhessenek az A1 Ringen.

A Red Bull Ring 2014-ben tért vissza az F1 naptárába. Az elmúlt években elég sokan látogattak ki a pályára. Tavaly például telház előtt versenyezhettek a pilóták. 303.000 rajongó volt kíváncsi az F1 programjaira. Rengeteg holland rajongó látogatott ki az A1 Ringre. Szurkolva természetesen Max Verstappen-nek.

A 2022-es futam után aggodalmak merültek fel a pályán szurkolók zaklatásáról szóló jelentések miatt. Az F1 ezután vizsgálatot indított. A pálya 2023-ban ünnepli fennállásának 10. évfordulóját, és második egymást követő évben továbbra is F1-es sprintversenynek ad otthont.

Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója elismeréssel beszélt néhai Dietrich Mateschitz-ről, aki nagyon sokat dolgozott azon, hogy a pálya visszatérhessen a naptárba.

„Az Osztrák Nagydíj a kihívásokkal teli pálya. Nagy sebességű versenyzésre alkalmas és a szurkolóink ​​számára egy gyönyörű helyszín. Ezért nagyon örülök, hogy legalább 2027-ig biztosan ellátogathatunk ide. Visszatérünk a Red Bull Ringre. Miközben Spielbergbe való visszatérésünk 10. évét ünnepeljük, szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett ebben a megújulásban, különösen a promóternek és a Red Bullnak, és szeretnék tisztelegni Dietrich Mateschitz előtt is, aki szenvedélyesen szerette az F1-et. Biztosította az esemény folyamatos sikerét és a sportágunk iránti hatalmas lelkesedést Ausztriában és világszerte.”- árulta el Stefano Domenicali.