Charles Leclerc azt mondta, hogy a Ferrarinak javulnia kell, hogy megnyerjék a bajnok címet. A monacói szerint a stratégiai döntések meghozásában jobb munkát kellene végezniük.

Charles Leclerc is hibázott a 2022-es szezonban. A bajnoki címért folytatott küzdelmet főleg az autó megbízhatatlansága és a rossz stratégiai döntések miatt vesztették el. A 2022-es utolsó verseny óta átalakítás történt a Scuderia vezetői csoportjában. Fred Vasseur váltotta Mattia Binotto-t, míg Ravin Jain lett a stratégia felelőse. Leclerc kiesett a 2023-as szezonnyitón, de azt mondta csapatának, hogy ha szeretnék megnyerni a bajnoki címet, akkor a jobb stratégiára lesz szükségük.

„Elmondtam a csapaton belül, hogy mit akarok és úgy gondolom, hogy ez a helyes megközelítés. Szóval ezen nem fogok változtatni, mert nem érdekel, mit gondolnak valójában az emberek. Én jól akarom érezni magam. Mindent megteszek azért, hogy a csapaton belüli a dolgok javítása érdekében. Ez a fő célom. Nem hiszem, hogy ha autóban ülök és csak én hozom meg a döntéseket, az lenne a helyes lépés. Mert az emberek nem értik, milyen kevés információnk van az autóban, a verseny során kialakult helyzetről. Erősen hiszek abban, hogy ha csapatként dolgozunk, akkor jobbak leszünk. Ha megbeszéljük a stratégiát és csapatként dolgozunk, akkor mi leszünk a legjobbak. Nem nyerünk világbajnokságot, ha az autóban ülve egyedül hozom meg a döntéseket. Ez nem így működik. Ebben biztos vagyok.”- árulta el Charles Leclerc.