2022-ben a Mercedes nem tudott futamot nyerni. A 2023-as szezonban már vissza akarnak térni a győztesek útjára. Az első futam után úgy tűnik, hogy ez nem fog parancsszóra megtörténni. Damon Hill úgy véli, hogy Lewis Hamilton fokozza a nyomást.

A 2023-as szezon első futama elég rosszul sikerült. A Mercedes nem úgy kezdte a szezon, ahogy szerették volna. Lewis Hamilton az ötödik, George Russell csak a hetedik helyről várhatta a rajtot. Damon Hill úgy véli, hogy Lewis Hamilton nagyobb nyomást gyakorol a Mercedesre , mint bárki más.

„”Nehéz kritizálni. Nem akarod elkezdeni azt mondani, hogy „Rendben, valakinek meg kell oldania ezt. Az emberek munkája nagyon fontos. Az utolsó dolog, amire szükségük van, az a nyomás. Ez a Forma-1, és vad játékok zajlanak benne. Ha reflektorfényben vagy, akkor nincs oylan hely, ahova el tudnál bújni. Ha egy egyén rossz irányba tereli az embereket, akkor nyomás nehezedik rá. Ferrari? Nem hiszem, hogy [Mattia] Binottonak feltétlenül el kellett volna veszítenie pozícióját a Ferrarinál , de ez történt. Ez a játék része. Ez kemény.”- árulta el Damon Hill, aki szerint a Mercedesre a probléma megoldása miatt nehezedik extra nyomás.

„Lewis felvetette a kérdést. Kijött és azt mondta: „Megmondtam nekik, hogy nem hallgattak rám az autó tervezése közben.” Ez is nyomást helyez a csapatra. Ha valaki nyomást gyakorol a csapatra, az Lewis. . Úgy gondolom, hogy Lewis nagyobb nyomást gyakorol azzal, hogy a csapatban van, mint bármi más. Tisztában vannak a problémával. Tudják, hogy meg kell oldaniuk.”- zárta a brit ex pilóta.