Charles Leclerc kiesett a szezonnyitó Bahrein Nagydíjon. A Ferrari megerősítette, hogy Charles Leclerc rajtbüntetéssel kezdi majd el a szezon második futamát, a Szaud-Arábia Nagydíjat.

Charles Leclerc tízhelyes rajtbüntetést fog kapni a hétvégi Szaúd-Arábiai Nagydíjon, miután autójába már a harmadik vezérlőegységet kell beszerelni. A Bahreini Nagydíj reggelén a Ferrari problémát fedezett fel Leclerc autójának motorvezérlőjében. A szahíri verseny 41. körében azonban Leclerc-nek meg kellett állnia és hamarosan kiderült, hogy az új vezérlő az, amely a csapat első kiesését okozta 2023-ban.

Fred Vasseur csapatfőnök megerősítette, hogy az elemet, melyből csak kettőt lehet használni egy évben, ki kell cserélni, Leclerc tehát tízhelyes rajtbüntetést kap, az elsőt, amelyet hasonló miatt osztanak ki idén. A Ferrari tesztpilótája, Marc Gene elismerte, hogy a csapatot meglepte a hétvégi „teljesen váratlan” megbízhatósági probléma.

„Két problémánk volt, az egyik vasárnap reggel, amikor beindítottuk az autót, a másik a versenyen. Sajnos mindkét alkalommal a vezérlőelektronika adta meg magát, ezzel pedig a múltban még nem volt problémánk. Remélem, hogy most már az irányításunk alá vontuk a helyzetet. Mély elemzést végeztünk, de sajnos Dzsiddában kénytelenek vagyunk bevállalni a büntetést, mert egy szezonra csak két vezérlőelektronikai egységet használhatunk fel.”- árulta el Frédéric Vasseur a Racingnews365 szaklapnak.

A Ferrari csapatfőnöke egy pletykát is megcáfolt. Kijelentette, hogy szó sincs arról, hogy a csalódást keltő 2023-as szezonkezdet miatt több szakember is távozna a Ferraritól. Kérdésünkre kijelentette, hogy erről szó sincs, de azt elismerte, hogy senki nem ugrál örömében a Ferrarinál, a Bahreini Nagydíj eredménye után.

„Az egy dolog, hogy az emberek kissé szomorúak. Ez szerintem teljesen normális azután, hogy nem értünk el a várakozásinknak megfelelő eredményt, emiatt én is szomorú vagyok. A legfontosabb azonban az, hogy továbbra is csapatként dolgozzunk, a legjobb eredményeket hozzuk ki a lehetőségeinkből, és megpróbáljunk fejlődni.”- cáfolta a hírt a Ferrari csapatfőnöke.