Sergio Perez a Szaúd-Arábia Nagydíjon a dobogó legfelső fokát célozta meg, miután azt állította, hogy Charles Leclerc miatt esett el a bahreini futam megnyeréséről.

2022-ben Sergio Perez volt a leggyorsabb a Szaud-Arábiai Nagydíj időmérő edzésén. A futam alatt rosszkor jött egy Safety Car-os fázis. Ez egy jó lehetőséget kínált Charles Leclerc-nek és Max Verstappen-nek. Mind a ketten kiálltak a boskszba és meg tudták előzni a mexikóit, aki a futam végén csak a negyedik helyen látta meg a kockás zászlót. Csalódottságát igyekezett leplezni a verseny után. Az idei versenyre tekintve Perez abban reménykedik, hogy elsőként láthatja meg a kockás zászlót.

„Meg kell próbálnunk fenntartani a lendületet Bahreinből. Nagyon sokat fejlődhetünk még. Megpróbáljuk jobbá tenni az autót. Rengeteg információt gyűjtöttünk az első versenyről, és rengeteg munkát végeztünk a színfalak mögött. Nagyon érdekes lesz látni, hogyan teljesít a mezőny a második futamon. Ez egy nagyon más pálya, mint Bahrein. Alig várom, hogy visszatérhessek erre a pályára, miután 2022-ben megszereztem a pole-t. Tavaly nagyon szerencsétlen voltam a biztonsági autó időzítésével. Idén remélem sikerül megnyernem ezt a futamot.”- árulta el Sergio Perez.