Frederic Vasseur bízik benne, hogy a csapat csökkenteni tudja a különbséget a Red Bullhoz képest. Szerinte a jeddai futam más lesz, mint a szezonnyitó.

Frederic Vasseur csapatfőnök elárulta, hogy a Ferrari frissítésekkel készül a szezon második futamára. Csökkenteni szeretnék a különbséget köztük és a Red Bull között.

A Ferrari a bahreini versenyen elég jó tempót diktált az egyenesekben. Gyorsabb volt, mint az RB19. Carlos Sainz volt az egyetlen ferraris pilóta, aki teljesíteni tudta a futamot, de elmondása szerint a verseny végére már elfogytak az abroncsai. A Ferrari tavalyi versenygépe, az F1-75 is ezzel küszködött. A Jeddah Corniche Circuit olyan pálya, amely nagy hangsúlyt fektet az egyenes vonalú sebességre. Vasseur szerint teljesen lesz a helyzet itt, mint Bahreinben.

„A Jeddah karakterisztikája teljesen eltér az előző bahreinihez képest. Főleg, ami a tapadást és a pálya elrendezését illeti. Így ez egy teljesen más történet lesz. Jeddában is hozunk majd néhány frissítést, és remélem, hogy előre lépünk. Nekünk a gumikopással van gond, nem az autó koncepciójával. Két héttel ezelőtt az egyensúllyal is küszködtünk. Ez azt jelenti, hogy van még min dolgozunk. Nem akarok frissítésekről vagy új alkatrészekről beszélni. Bahrein esetében úgy gondolom, hogy rengeteg fejlődési lehetőségünk volt a vezethetőséget illetően. A legfontosabb dolog az, hogy a jelenlegi helyzetre koncentráljunk, és megpróbáljuk a legjobbat kihozni abból, ami van. Ne felejtsük el. Bahrein nem mindig reprezentatív. A szezon korai szakaszában vagyunk. Három napig teszteltünk. Az autót jobban meg kell értenünk. Megpróbáljuk a legjobbat hozza ki a csomagból.”- árulta el Frederic Vasseur.