Fernando Alonso a Bahreini Nagydíj lenyűgöző eredménye után úgy véli, hogy a szezon második versenyén már nem lesznek olyan jó helyzetben, mint két héttel korábban.

Az alakulatot lenyűgözte a Bahreini Nagydíjon nyújtott teljesítménye. Alonso a Red Bull-ok mögött, a harmadik helyen végzett. A kétszeres bajnok elárulta, hogy a csapat most már a második versenyhétvégére koncentrál. Szerinte az Aston Martin-nak kemény munkára lesz ahhoz, hogy megőrizzék azt a helyet, ahol jelenleg tartózkodnak.

„Nagyon jól érezte magát az autó Bahreinben. Élveztük azt a hétvégét. Megszereztük a szezon első dobogós helyezését. Most már minden erőnkkel Jeddára koncentrálunk. Ez a pálya egy teljesen más kihívást tartogat annál, amit Bahreinben tapasztaltunk. Két hetet töltöttünk Bahreinben, és mindenki nagyon jól megismerte a pályát és a körülményeket. Jeddában sokkal többet kell tanulnunk a szabadedzéseken. Reálisan azt gondolom, hogy csak Ausztrália után fogjuk tudni jobban, hol állunk, mivel három nagyon különböző pálya következik. Változatos pályákon Bahreinben, Szaúd-Arábiában és Ausztráliában. Reálisnak kell maradunk. Kemény munkára van szükség ahhoz, hogy megtartsuk azt, ahol most állunk. Megpróbáljunk egy újabb erős eredményt elérni ezen a hétvégén.”- árulta el Fernando Alonso.