Az FIA a 27-es kanyarban módosította a DRS-zónát a dzsiddai Corniche Circuit nevű pályán. Ezzel véget szeretnének vetni a versenyzők „macska-egér” játékának.

Szaud-Arábiában eddig két futamot rendeztek. A harmadik DRS zóna pontja eddig a 26. és a 27. kanyar között volt. Ez arra késztette a versenyzőket, hogy gyakran korábban fékezzenek a 27-es kanyarban, hogy az előttük haladó autó előtt elérhessék a DRS-érzékelő zónát, és azt kihasználva előzhessenek a cél egyenesben.

Az FIA ezen változtatni akart. A DRS zóna módosításával megakadályozza a versenyzőket abban, hogy a kanyarban potenciálisan nem biztonságos módon fékezzenek, azáltal, hogy a DRS-zónát 27 méterrel lerövidítette, és az érzékelő zónát közvetlenül a 27-es kanyar csúcspontja utánra helyezte át.

A módosításra azért is szükség van, mert 2021-ben Max Verstappen és Lewis Hamilton majdnem egymásba szaladtak. Tavaly pedig Verstappen Charles Leclerc-rel került hasonló összetűzésbe. A monacói pilóta akkor el akarta engedni az ellenfelét, azonban ő is lassított, füstölős kerékblokkolással. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke hangsúlyozta, az FIA-nak el kéne gondolkodnia a DRS-érzékelési pont áthelyezésén, mert ez így melegágya a bizarr macska-egér játszadozásoknak.