A Bahrein Nagydíj után rengeteg pletyka keringett az olasz csapat körül. Charles Leclerc minden találgatás megcáfolt. Szerinte a pletykák nagy részének nincs valóságalapja.

A monacói a 41. körben elektromos probléma miatt kénytelen volt kiállni a versenyből. Azóta már tudjuk, hogy a Szud-Arábia Nagydíjat 10 rajthelyes büntetéssel kezdi majd el. A Ferrari már a második futam a harmadik vezérlőelektronikai egységet építette be a monacói autójába.

Ezt követően különféle pletykák láttak napvilágot. Leclerc állítólag találkozót kért a Ferrari elnökétől, John Elkanntól. Laurent Mekies távozásáról is tobb hírforrást beszámolt. Charles Leclerc-t is megkérdezték a csapat körüli pletykákról. A monacói kitartott amellett, hogy a pletykák nagy része megalapozatlan.

„Abszolút nem igaz. Rengeteg pletyka keringett a csapat körül, amelyek 90 százaléka teljesen alaptalan volt.Nem tudom, honnan jön, és őszintén szólva nem is akarok energiát fordítani arra, hogy ezt kiderítsem. Csak magunkra kell koncentrálnunk.”- árulta el Charles Leclerc, aki szerint a pletykák által a Ferrariról kialakult kép „egyáltalán nem tükrözi” a valóságot. Állítása szerint jó a csapat hangulata.