Lando Norris elárulta, hogy a nehéz szezonkezdet ellenére továbbra sem akar távozni a McLaren-től. Kijelentette, hogy az F1-es jövőjével kapcsolatos találgatások már nem őt, hanem a csapattársait zavarják.

Lando Norrisnak 2025-ig van szerződése a McLaren-nel. A brit csaoat azonban nagyon rosszul kezdte az idei szezont. Nem tudták kihasználni a technikai szabályváltozás adta lehetőséget. A McLaren a nyáron alábecsülte a padlólemez szélével kapcsolatos 15 milliméteres szabályváltoztatást, és így későn kezdték el a „valódi” 2023-as autójuk fejlesztését. Norris korábban azt mondta, hogy egy top csapat nem követ el ilyen hibát. A brit jövőjéről több pletyka is szárnyra kelt.

„Eljutottam arra a pontra, hogy már egyáltalán nem érdekel ez. Szerintem jól kezeltem, hogy óriási marhaságokat találtak ki az emberek, valótlan sztorikat. Szerintem a kemény kritika is elfogadható egészen addig, amíg az a realitások talaján áll. Azt viszont senki nem szereti, amikor az ilyesmi elkezdi zavarni azokat a csapattársainkat, akik nem ismerik a részleteket. A McLarennél jó munkát végzünk azzal kapcsolatban, hogy ilyen esetekben mindenkit tájékoztassunk a csapatban, elmondjuk nekik a történetet az én szempontomból is, mit gondolok pontosan, mivel nem vagyok elégedett. A média azonban már csak ilyen, néha ezt mindenkinek el kell viselnie.”- árulta el Lando Norris a Racingnews365 szaklapnak.