A 2022-es Brazil Nagydíjon úgy tűnt, hogy a Mercedes már kezd magára találni. George Russell azonban elismeri, hogy a győzelem hamis reményt adhatott a csapatnak.

George Russell elismeri, hogy a Mercedes egyetlen 2022-es győzelme vezethette őket „rossz útra”. A brit szerint, hogy a győzelem hamis reményt adhatott nekik a javulási szintjükkel kapcsolatban. A Mercedes túl hamar kezdett bizakodni? Erre Russell így válaszolt:

„Igen, talán Brazília egy kicsit rossz útra vezetett, mert úgy éreztük, csapatként fejlődtünk és jó irányba haladunk. Ehhez némi elemzésre is szükség van, mert az elmúlt évben javultunk. Különösen az év vége felé igazán azt hittük, hogy készülünk valamire. A W14 valószínűleg egy extrémebb változata volt annak az autónak, amivel tavaly év végén rendelkeztünk. Most már nyilvánvaló, hogy rossz irányba mentünk. Nem ez a megfelelő irány. Brazíliában még biztos azt mondtam volna, hogy: ‘100 százalékig biztos vagyok abban, hogy az út, amelyen járunk, a helyes út.” Akik a teremben voltak, elhitték volna. Tehát valami megváltozott a tél folyamán. Az FIA módosította a padlólemezre vonatkozó szabályokat. Valószínűleg nem tudtunk úgy alkalmazkodni, mint mások. Szóval, nem tartunk ott, ahol lenni szeretnénk.”- jelentette ki George Russell.