Charles Leclerc műszaki hiba miatt kiesett Bahreinben. Carlos Sainz elismeri, hogy a Ferrari nem lehetett elégedett a szezon első versenyhétvégéjének alakulásával. Elismeri, hogy ő és a Ferrari „viszonylag aggódnak” a szezonnyitó Bahreini Nagydíj megbízhatósági problémái miatt.

Charles Leclerc a futam 41. körében technikai problémák miatt kénytelen volt feladni a versenyt. A monacói pilóta megkapja a harmadik vezérlő elektronikai egységet, ami már rajtbüntetéssel jár. Szaud-Arábiában 10 helyes rajtbüntetést kap. Sainz a negyedik helyen végzett Bahreinben. Elismerte, hogy ő és a Ferrari aggódik a megbízhatóság miatt.

„Bizonyára valamelyest aggódhatunk. Nem így akarunk kezdeni egy szezont. A második futamon már büntetést kapunk. Nyilvánvalóan nem vagyunk elégedettek ezzel. Ez most a gyenge pontunk. Rég nem tapasztaltunk ilyet. Minket is meglepett. Biztos vagyok abban, hogy képesek vagyunk javulni. Ez egy rossz helyzet, de előre kell tekintenünk. Ezen a hétvégén meglátjuk hogy hol tartunk.”- kezdte Carlos sainz, aki megvédte csapatát.

„Szerintem ez egyszerűen annak a jele, hogy van valaki, aki egy kicsit jobban végzi a munkáját, mint mi. Amíg mi fejlődünk, úgy a többiek is. Nem csak az számít, hogy mennyit tudsz előrelépni egyik évről a másikra. Hanem az is, hogy mennyit tudsz fejlődni a mezőny többi tagjához képest. Három éve vagyok a Ferrarinál. Csapaton belül 2021 és 2023 között hatalmas előrelépést tapasztaltam. Nyilvánvalóan a szezon eleje nehéz volt. Versenytempó és megbízhatósági problémákkal kellett szembenéznünk, amelyekre őszintén szólva nem számítottunk. Meg kell győződnünk arról, hogy többet ez nem fordul elő. Úgy gondolom, idén jó munkát fogunk végezni. A fejlesztés terén nagyon világos célunk van. Tudjuk hol kell javulnunk. Az autó pontosan úgy reagál, mint a szélcsatornában, szóval tudjuk, hol van az autó gyenge, és mit akarunk javítani.”- zárta a spanyol pilóta.