Lewis Hamilton elég pesszimistán nyilatkozott a pénteki edzések után. A brit a W14-es teljesítményről beszélt. A brit pilóta az első edzésen a hatodik, villanyfényes körülmények között csak a 11. helyen zárt.

Lewis Hamilton szerint elég lesújtó az az eredmény, amit pénteken a Mercedestől láthattunk. George Russell és Hamilton alkotta Mercedes duó az ötödik és a tizenegyedik helyen végzett a második szabadedzésen. Egy másodperccel volt a lemaradásuk Max Verstappen Red Bulljától. rra a kérdésre, hogy a második szabadedzés jobban érezte-e magát, mint az első, Hamilton a médiának így válaszolt:

Nagyjából ugyanígy. Szóval, egy másodperc a hátrányunk. Személy szerint küzdöttem a mindkét edzésen. Javítanunk kell az egyensúlyon ahhoz, hogy az autó vezethetőbb legyen. Tudom, hogy mindenki keményen dolgozik a gyárakban. Szóval ez csak idő kérdése. Türelmesnek kell lenni.”- árulta el Lewis Hamilton. Vajon a W14-et jobb volt-e könnyebb vezetni vagy a W13-at? Erre a kérdésre így válaszolt:”Nagyjából ugyanaz.”