A Ferrari riasztóan rossznak tűnt a Szaúd-Arábia Nagydíj szabadedzésein. Charles Leclerc ennek ellenére is pozitívan nyilatkozott a pénteki edzések után.

A Ferrari kezdhette volna jobban is a 2023-as szezont. Egy bizonyos dobogós helyezést vesztett Bahreinben. Leclerc műszaki hiba miatt kiesett a versenyből. Kiderült, hogy a vezérlőelektronika adta meg magát. Szaud-Arábiában a harmadikat szerelték be az autóba, ami már büntetéssel jár. Leclerc máris 10-es rajtbüntetést kapott.

A pénteki edzés sem volt túl rózsás. Az aggodalmak tovább nőttek, amikor a második edzésen Leclerc az erőforrásra panaszkodott. Sőt, a Ferrari pilótái alig fértek be a top 10-be. Leclerc a 9., Sainz a 10. helyen végzett. A monacói pilóta ennek ellenére pozitívan nyilatkozott.

„Őszintén szólva nem hiszem, hogy olyan rosszak vagyunk. Jó érzés volt vezetni az autót. Nehéz az erőviszonyokról bármit is mondani, mert mindenki más programot teljesített. Így kicsit nehezebb olvasni a pénteki edzés eredményekben. A versenytempó jobbnak tűnik, mint Bahreinben, szóval ez pozitív. Nekünk van még tartalékunk. Szerintem a Red Bull sem adott bele mindent. Szombaton meglátjuk. Szerintem közelebb leszünk, mint most vagyunk.”- árulta el Charles Leclerc. Sainz továbbra is érthető módon a Red Bullnak tekinti az „egyértelmű favoritokat”. Egyetértett Leclerc-el abban, hogy a Ferrari még nem mutatja meg igazi erejét.

„Személy szerint egy kicsit közelebb érzem magam, mint Bahreinben. Nyilvánvalóan a motor üzemmódok és a mai helyzet nem tükrözi a valódi tempónkat. Hosszú távon határozottan versenyképesebbnek tűnünk, ezért pozitívabban állok ehhez a hétvégéhez. Igen… nyilvánvalóan a Red Bull egyértelmű favorit. Elég lesz-e a versenytempónk ahhoz, hogy dobogóra álljunk? Ez szombaton kiderül.”- árulta el Carlos Sainz.