A csapat csalódottan kezdte a szezont. Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke sem volt elájulva az eredményektől. A pénteki edzések után a mérnököket kritizálta.

Mindkét pilóta az első tízen kívül végzett. Yuki Tsunoda rámutatott, hogy az AT04 által okozott légellenállás miatt 12 km/órával lassabbak voltak az egyenesekben, mint a Williams. Tost szerint a csapat sokkal jobb autót szeretett volna a 2023-as szezonra. Kijelentette, hogy elvesztette az aerodinamikai mérnökökbe vetett bizalmát.

„Úgy gondolom, hogy ez jelenleg az autó teljesítményszintje. Sokkal jobb autóra számítottunk. Bahreinben küszködtünk, de itt egy kicsit más a helyzet. Remélem, hogy legalább egy autónk bejut a Q3-ba, de sok dolgunk van még. Az autót gyorsabbá kell tennünk. Az aerodinamikai oldalon különböző programok zajlanak. A mérnökök azt mondták, hogy előre léptünk, de már nem bízom bennük. Én csak jobb köridőket szeretnék látni. Ez az egyetlen dolog, ami számít. Nem elég leszorítóerő, ezért instabil az autó fékezés közben. A hátsó gumik túlmelegszenek. Így nem tudunk összehozni egy normális köridőt. A mérnökök a téli hónapokban azt mondták nekem, hogy az autó fantasztikus. Nagyot fejlődtünk. Aztán Bahreinbe érve azt láttuk, hogy sehol nem vagyunk. Mit mondjak?”- árulta el Franz Tost a médiának, köztük az F1Hírek szaklapnak.