Lewis Hamilton a szombati időmérő után azt mondta, hogy nem érzi magát elég komfortosan és magabiztosan a W14-ben. Nem is tudja belőle kihozni a legjobb teljesítményt.

Lewis Hamilton csak a nyoilcadik helyet szerezte meg Dzsiddában. Eközben csapattársa, George Russell egy negyedik hellyel igyekezett némi reményt adni a küszködő csapatnak. A futamra azonban mindketten javítanak egy helyet Charles Leclerc hátrasorolásos büntetése révén. Hamilton a kvalifikáció után elmondta, mi okozza számára a legnagyobb gondot az idei autóval.

„George remek munkát végzett. Szóval nagyszerű eredmény ez tőle. Képes volt többet kihozni az autóból, mint én. Én küszködtem, hogy kihozzam belőle a teljesítményt. Nagyrészt rajtam múlt. A gyorsabb szakaszokon az autó kicsikét instabil, talán a beállítások miatt. Frusztrált vagyok-e? Nem, nem igazán. Az autó olyan, amilyen. George például remek munkát végzett, és örülök, hogy ott van a második sorban. A teljesítmény tehát egyértelműen benne van az autóban.”- árulta el Lewis Hamilton a PlanetF1 szakoldalnak.