A Mclaren pilótája, Oscar Piastri még csak a második F1-es időmérőjét teljesítette. Az ausztrál pilótának sikerült bejutnia a Q3-ba. Maga Piastri sem hitte volna, hogy ez Szúad-Arábiában sikerülhet.

Az ausztrál pilóta az első F1-es futamán kiesett a versenyvből. Szaúd-Arábiában ezt sikerült felednie azzal, hogy bejutott a Q3-ba. Ez időszerű lendületet adott a McLaren csapatának. Lando Norris kiesett a Q1-ben, miután a Mclaren az utolsó kanyarban eltörte a bal első kormánykart. A Mclaren-nek minden reménye Piastri-ban van, aki bejutott a Q3-ba. Arra a kérdésre, hogy az MCL60 hogyan érzi magát, Piastri azt mondta:

„Jó érzés volt vezetni. Szerintem nagyon jól mentek a dolgaink a harmadik edzésen. Ezt a lendületet átvittük az időmérőre is. szóval kicsit jobban éreztük magunkat, mint tegnap. Egyre jobban bízom az autóban. Szóval jól éreztem magam. Úgy gondolom, hogy erre az eredményre nem számíthattunk. Megteszünk minden tőlünk telhetőt. A versenytempónkra azt hisszük, hogy jobb, mint pénteken, de majd meglátjuk milyen lesz a futamon. Nyilván, az egyenesekben nem voltunk valami gyorsak, de magabiztosan próbálunk küzdeni a pontokért.”- árulta el Oscar Piastri.