A Ferrari monacói pilótáját, Charles Leclerc-t rajtbüntetéssel sújtották. George Russell így a harmadik helyeről vághat majd neki a Szaúd-Arábia Nagydíjnak.

A szabadedzéseken látottak alapján némileg meglepő módon erős teljesítményt nyújtott a Mercedes a Szaúd-arábiai Nagydíj szombati kvalifikációján. Különösen George Russell. A brit pilóta a negyedik helyet szerezte meg. A brit pilóta Charles Leclerc hátrasorolását követően a harmadik helyről várhatja majd a piros lámpák kialvását vasárnap Dzsiddában.

„Előzetesen aláírtam volna ezt a helyet. Őszintén szólva nagyon boldog vagyok most. Igazán élvezetes ezen a pályán vezetni, az autó pedig jónak érződött. Továbbra sem rendelkezünk a megfelelő leszorítóerővel. Többet értünk el annál, mint amiben a körülmények ismeretében reménykedhettünk. Meglátjuk, mit hoz a holnap, érdekes versenynek nézünk elébe. A versenytempónk jobb versenytávon, mint egy körön. Ezért örömmel tölt el a harmadik hely. Biztos vagyok benne, hogy a lehető legjobbat fogjuk kihozni magunkból. Lényegében tehetünk mi bármit, amikor a Red Bullnak ilyen gyors autója van. Mindannyian láthattuk, mit csinált Max a 15. helyről tavaly Spában.”- árulta el George Russell a Racingnews365 szaklapnak.