Max Verstappen, a Red Bull pilótája nem jutott be a Q3-ba. Az időmérő második szakaszában egy technikai probléma hátráltatta. Kénytelen volt feladni a küzdelmet.

Max Verstappen megerősítette, hogy a kardántengely-probléma miatt kellett feladnia a küzdelmet a Q2-ben. Az autója az időmérőn lelassult. Verstappen így csak a 15. helyről rajtolhat a Szaúd-Arábia Nagydíjon. A holland pilóta a következőket mondta:

A tízes kanyarból kifelé eltört a féltengely, szóval… ez nagyon szerencsétlen dolog és nem is igazán értem, mert egyáltalán nem volt ilyen problémánk idén. Megtörtént, ez van, megpróbáljuk megérteni, hogy hogyan, és kielemzünk mindent. Egyszerűen el kell fogadni. Nem tehetek ellene semmit, és a lehető legtöbbet kihozni ebből vasárnap. Alapvetően jobb hétvégén van, mint Bahreinben, jobban érzem magam az autóban, ezt láthattátok is a szabadedzéseken, de ez nem sokat ér, amikor ez történik az időmérőn, meg kell értenünk, hogy miért.”- árulta el Max Verstappen az időmérő után a Racingnews365.com szakoldalnak.