Fernando Alonso elveszítette a 2023-as Szaúd-arábiai Nagydíjon szerzett 3. helyét. A spanyol pilóta helytelenül töltötte le az 5 másodperces büntetését. Az Aston Martin versenyzője szerint valami nincs rendben az FIA-val.

Fernando Alonso a Szúd-Arábia futam rajtja után 5 másodperces büntetést kapott, miután rosszul állt fel a rajtrácsra. A spanyol pilóta ezt le is töltötte, de a versenybírák szerint nem úgy, ahogy kellett volna. A verseny végén kapott még egy 10 másodperces büntetést, amit a befutó idejéhez adtak hozzá. Így bukta a harmadik helyet. Alonso szerint valami nem stimmel az FIA-val.

„Nem vagyok frusztrált. A mai napnak a szurkolók sem örülnek, ha 35 kör után még a pódiumceremónia is lezajlik, mire tájékoztatnak valakit egy büntetésről, akkor ott valami nagyon nem stimmel a rendszerrel. Sajnálom a szurkolókat, én nagyon élveztem, hogy ott voltam a dobogón. Felemelhettem a serleget, ittam a pezsgőből, rólam készültek a képek, most, hogy 15 vagy 12 pontot szerzek, már mindegy. Sajnálom az FIA-t.”- árulta el Fernando Alonso.