Lewis Hamilton az ötödik helyen végzett Szaúd-Arábiában. A brit pilóta szerint az RB19-es még a leggyorsabb Mercedestől is gyorsabb. A hétszeres bajnok azt mondta, „soha nem látott még ilyen gyors autót”, mint az idei Red Bull.

Hamilton a hetedik helyről rajtolt. Úgy döntött, hogy ellentétes stratégiát követett a mezőny nagy része. Max Verstappen a 15. helyről indult, de a 12. körben Hamilton-al csatázhatott. A csata nem tartott sokáig. A holland hamar meg tudta előzni a 2021-es riválisát. A hétszeres bajnok megdöbbent a Red Bull sebességén.

„Soha nem láttam még ilyen gyors autót. A mi legjobb teljesítményünk is felülmúlja. Ez a leggyorsabb autó, amit láttam. Nem tudom, miért és hogyan, de Max komoly tempóval ment el mellettem. Még csak nem is próbáltam akadályozni, mert hatalmas sebességkülönbség volt a két autó között. Nem vita. A Red Bull jobb munkát végzett.”- árulta el Lewis Hamilton. Nemcsak a hétszeres bajnok volt ledöbbenve. David Croft szerint George Russell-t is úgy előzte meg Max Verstappen, mintha az F1-es és F2-es sorozat két autója csatázott volna.