Carlos Sainz, a Szaúd-Arábia Nagydíj után elismerte, hogy a Mercedes versenytempójára nem számítottak. Megleptek az olasz csapatot a német csapat teljesítménye.

Charles Leclerc a második helyet szerezte meg a szombati időmérőn, de rajtbüntetése miatt 10 hellyel hátrébbról kellett rajtolnia. Sainz csak az ötödik helyet szerezte meg. Még George Russell is jobb időt tudott autózni a spanyolnál. A Scuderia bizakodó volt a Szaúd-Arábiai Nagydíjon, de a Mercedes összességében jobb versenytempót diktált. Sainz a futam után elismerte, hogy a Ferrari vasárnapi tempója nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A csapatnak további fejlesztéseket kell végrehajtania

„Igen, azt hiszem, a pénteki edzés után, még a hétvége előtt azt hittük, verhető a Mercedes. Azt hittük, gyorsak voltunk, még a kvalifikáció után is. Charles nagyon jó kört rakott össze. Én küszködtem. Azt hittük, hogy a versenytempóban rendben leszünk, de nem így lett. Van még min dolgozunk. Fejlesztenünk kell az autót. Sajnos időre van szükségünk, hogy ezek a fejlesztések megérkezzenek.”- árulta el Carlos Sainz a a Sky F1-nek a futam után. Leclercnek sikerült öt helyet javítania, de a monacói sem volt elégedett.

„Nem tudom, hogy elérhetőek lettek volna-e. Az a helyzet, hogy miután másfél másodpercen belül odaértem Carloshoz, nagyon nehéz volt ennél közelebb kerülni. Nem tudtam megelőzni Carlos-t, mert a tempókülönbség nem volt elég nagy. Kis hibát is elkövettem. DRS-en kívül kerültem. Ott maradtam. Szóval ez ilyen. Őszintén szólva nem hiszem, hogy sokkal több lett volna ma az autóban. Dolgoznunk kell, hogy megtaláljuk a kellő versenytempót.”- árulta el Charles Leclerc.