A Red Bull-os Max Verstappen arra sürgette csapatát, hogy nézzék át az autót. Megbízhatóbb autót szeretne és zökkenőmentesebb hétvégéket.

Verstappen a Red Bull csapattársa, Sergio Perez mögött a második helyen ért haza a Szaúd-Arábia Nagydíjon. Öt másodperccel később intették le, mint a mexikói csapattársát.

Úgy tűnt, Verstappen uralni fogja a hétvégét, miután a szabadedzéseken is nagyon gyors volt. Az időmérőn viszont utolérte a technika ördöge. A Red Bull hajtótengelye meghibásodott. Így a holland pilóta csak a 15. helyről vághatott neki a futamnak. Örült, hogy a legtöbbet hozta ki egy kompromittált hétvégéből. Annak viszont nem örült, hogy két egymást követő versenyhétvégéje nem telt zökkenőmentesen.

„Nem csak az autó tempójáról van szó. Meg kell győződnünk arról, hogy minden probléma nélkül megbízhatóak vagyunk. Úgy értem, az első hétvégém nem volt túl tiszta a tesztelésről a versenyhétvégére való nagy egyensúlyváltás miatt és néhány egyéb dolog miatt, ami a háttérben zajlott. Három nagyon jó edzés után az időmérőn problémába ütköztünk, de a versenyen megszerzett második hely természetesen jó. Így csapat is boldog. Én személy szerint nem vagyok az. Nem azért vagyok itt, hogy második legyek. Amikor a bajnoki címért harcolsz, különösen, ha úgy tűnik, hogy csak két autó között, akkor meg kell győződnünk arról, hogy a két autó is megbízható.”- árulta el Max Verstappen.