A versenybírák tíz másodperces büntetést szabtak ki Fernando Alonso-ra, aki ezzel elvesztette a versenyen megszerzett harmadik helyet. A büntetést másnapra visszavonták. Ezért döntöttek így.

Fernando Alonso Szaúd-Arábia Nagydíj büntetését visszavonták. Így a spanyol pilóta megtarthatta az F1-ben elért 100. pódiumos helyezését., miután „jelentős és releváns” új bizonyítékok láttak napvilágot.

Az Aston Martin a futam után felebezett az Alonso 10 másodperces büntetése ellen. A spanyol pilóta eredetileg 5 mp-es büntetést kapott a rajtrácson való rossz felállása miatt. A büntetés a bokszban letöltötte. A futam utolsó körében azonban a felügyelők arról tájékoztatták a versenyfelügyelettől, hogy úgy érzik, hogy a büntetést rosszul teljesítették, mert a hátsó emelő hozzáért az autóhoz.

Esteban Ocon hasonló vétségért büntetést kapott Bahreinben. Így a bírák Alonso versenyidejéhez is hozzáadtak 10 másodpercet. Az ítélet szerint a szerelők hozzáértek az Aston Martin-hoz. A brit csapat több felvételt is bemutatott, amin látszott, hogy az emelők a helyükön voltak. Ezekben az esetek nincs további szankció.