A Pirelli már hosszú évek óta szállítja abroncsit az F1-es csapatoknak. Lehet, hogy két év múlva nemcsak egy, hanem két abroncsgyártót is láthatunk majd a száguldó cirkuszban. Az FIA pályázatot írt ki. 2025-től új abroncsgyártó csatlakozhat az F1-be.

Az F1-ben korábban több abroncsgyártó is jelen volt. Az elmúlt években csak a Pirelli 2011 óta szállít abroncsokat az F1-es csapatoknak. Ez hamarosan megváltozhat. Az FIA megnyitja az ajtót egy másik gyártó előtt.

A Szaúd-Arábia Nagydíjat követően az FIA bejelentette, hogy potenciális beszállítókat keres a 2025-ös szezonra. Így a Pirellinek is ismét át kell esnie a kiválasztási folyamaton. Az F1 négy éves szerződés kötnének az új szállítóval. A nyertes pályázó az F2-be és az F3-as sorozatba is szállíthat abroncsokat. esnie a kiválasztási folyamaton.

A Pirelli korábban már kritizálta az FIA-t, amiért nekik minden évben dollármilliókba kerül az FIA és az F1 kívánságainak megfelelően módosítani a gumikat. Az olasz gyártó nemtetszését fejezte ki. Úgy várták el tőlük 2024-re a gumimelegítő paplanokat nélkülöző gumik fejlesztését, hogy még nem kaptak garanciát arra, hogy 2025-ben is az ő termékeikkel versenyeznek majd a Forma-1-ben.