Carlos Sainz, a Ferrari pilótája szerint pontosan tudják, hol van az autó gyenge pontja. Melyik az a terület, ahol még fejleszteniük kell. Elárulta, hogy a probléma nem fog két nap alatt megoldódni.

A Ferrari még a szezonnyitó gyenge eredménye után is gyengébben szerepelt a Szaúd-arábiai Nagydíjon. A Ferrari pilótái csak a hatodik-hetedik helyen értek célba. Különösen a futam második fele alakult rosszul a Scuderia számára a kemény keverékű abroncsokon. Az Aston Martin és mindkét Mercedes megelőzte őket. Carlos Sainz szerint is az az etap világított rá, mi a problémájuk:

„A kemény keveréken futott utolsó etap bizonyítja, hogy nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Tiszta levegőre van szükségünk ahhoz, hogy jó köridőket tudjunk produkálni. Ez kicsit meglepő, mert a pénteki napot követően. A hétvégét megelőzően azt gondoltam, lehet rá esélyünk, hogy a második erő legyünk itt Dzsiddában. Szerintem a második etapunk a kemény abroncsokon megmutatta, hogy sok munka vár még ránk. Van egy gyengeségünk a futamon, és várnunk kell a fejlesztésekre, hogy azok megoldják-e ezt. Pontosan ismerjük a gyengeségeinket. Ez pozitívum. Természetesen nem tudunk varázsolni, hogy korábban érkezzenek a fejlesztések, de tudom, hogy a csapat mindent belead, hogy bevethessük őket, s azok javítani fognak a versenytempónkon, ez biztos.”- árulta el Carlos Sainz.