Max Verstappen már a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzésén is technikai problémába ütközött. A versenyen is furcsa hangokat hallott. A holland attól fél, hogy egyszer megáll alatt az autó és nem szerez pontot.

Max Verstappen a 15. pozícióból kezdte meg a vasárnapi viadalt. Az időmérő edzésen tönkrement a féltengelye. A Q2-ben kiesett. A Red Bull lehengerlő tempójának, valamint a jókor érkező biztonsági autónak, Verstappen viszonylag könnyedén áthámozta magát a mezőnyön. Verstappen a második helyen ért célba. Christian Horner csapatfőnök elmondta, hogy majdnem szívrohamot kapott, amikor versenyzője ismét a féltengelyre kezdett panaszkodni.

„Szerintem a legnagyobb aggodalmat az jelentette számunkra, amikor Max 15 körrel a vége előtt jelentette, hogy valami magas hangot hallott nagy sebességnél. Ilyenkor egyből felmegy a pulzusszámod. Eszedbe jut a tegnapi meghibásodás. Megnézve azonban minden adatot itt és a gyárban is, a paraméterek rendben voltak. Utána pedig ismét jobban kezdték nyomni. Elképesztő visszazárkózás volt ez a 15. helyről.”- árulta el Max Vertsappen.