Frederic Vasseur nem hétköznapi stílusban kommentálta a Ferrari újabb gyenge produktumát. Szaúd-Arábiában is kikaptak a Red Bull-tól, Aston Martin-tól és a Mercedestől is.

A McLaren mellett a Ferrari eddig az idei szezon legnagyobb vesztese. Sainz bahreini 4. helye után ezúttal egy 6. és egy 7. pozíciót sikerült a csapatnak bebiztosítania. Leclerc szombaton még az előkelő 2. helyen végzett az időmérőn, vasárnap a szerencse sem állt a monacói oldalára. Ferrari szempontjából, így nem tudták kihasználni az „ingyen kerékcserét”. Mit lenne az, amit Vasseur megkérdezne a mérnökeitől? Erre így válaszolt:

„Hogy ne sz@rakodjunk! A legfontosabb dolog egy ilyen helyzetben, hogy tudjuk, hol megyünk jól, és mit csinálunk rosszul. De nem sz@rakodhatunk magunkkal. Változtatnunk kell. Meg kell értenünk, hol rontjuk el, és nyomulnunk kell. Nem elég beszélni. Ettől nem leszünk gyorsabbak így. Számomra elég világos a kép. Az autóban rejlő potenciál jó, de a Red Bull-hoz képest nem elég, mert nem tudjuk minden alkalommal kihozni a maximumot az autóból. Az első etap elég jól ment. Charles jól jött vissza. Carlos az első etapban tisztességes tempót diktált a közepes gumival, a többiekhez képest, de a kemény [gumival] teljesen elveszítettük a terepet. Az biztos, hogy mindig jobb munkát akarunk végezni, és nehéz volt pontosan tudni, hogy mi a Red Bull valós potenciálja, mert Max nem jutott be a Q3-ba. De legalább az volt az érzésem, hogy a Mercedeshez és az Aston Martinhoz képest tettünk egy lépést előre.”- árulta el Frederic Vasseur.