Az Alpine pilótái, Esteban Ocon és Pierre Gasly megszerezték első pontjaikat a vasárnapi szaúd-arábiai versenyen. Bár elégedettek voltak az eredménnyel, a francia páros vegyes érzelmekkel hagyta el Jeddát, miután mindketten unalmas versenyt tudhatnak maguk mögött.

A közepes abroncsot használó Ocon nem rajtolt rosszul. A hatodik helyről vágott neki az 50 körös futamnak. Megtartotta pozícióját addig, amíg Leclerc a lágyakon meg nem érkezett a francia mögé. Max Verstappen pedig egy körrel később előzte meg a francia pilótát. Ocon közvetlenül a Safety Car előtt állt be a kemény abroncsért. Így a kilencedik helyre esett vissza. Nem tudta csökkenteni a lemaradást az előtte haladó Leclerc-el szemben, de le tudott szakadni az őt üldözőkről. Ocon a következőket mondta:

„Kicsit magányos verseny volt. Ez volt a maximum. Aligha tehettünk volna ennél többet. Nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy meg tudtuk tartani az elöl haladó Ferrarikat. Azt hittük, megtehetjük, de elhúzódtak. Onnantól kezdve kezünkben tartottuk az irányítást. Csak be kellett érni a célba. Ez az, amit meg is tettünk. A kettős pontzsezséssel elégedettek lehetünk. Boldog vagyok, hogy végre problémamentesen, szabad versenyen pontot szerezhettünk. Elégedett vagyok vele. Hol tartunk? Még nagyon a szezon elején járunk és nem tudok túl sokat mondani erről. A szezon során egy nagy fejlesztési verseny lesz, és erre kell összpontosítanunk. Megpróbáljuk elkapni az elöl haladó autókat, mert jelenleg nem tartunk ott, ahol szeretnénk. – árulta el Esteban Ocon. Gasly azt mondja, Alpine a senki földjén volt Jeddában.

„Úgy gondolom, hogy összességében van néhány pozitívuma a versenynek. Második futamom a csapattal és másodszor szereztem pontot. Szóval ez jó. Másrészt arra számítottam, hogy valamivel közelebb kerülünk az előttünk álló srácokhoz. A Ferrarik mögött a senki földjén voltunk. A mögöttünk lévők pedig le voltak maradva. Szóval, mindenképpen többet akarunk, ezért dolgoznunk kell. Az én oldalamon a hétvégén voltak időszakok, amikor egy kicsit jobban éreztem magam az autóban, máskor pedig egy kicsit többet küzdöttem. Mindent kielemezünk, második futam a csapattal, így lassan eljutunk oda, ahová szeretnénk.”- zárta Pierre Gasly.