A McLaren csütörtökön bejelentette, hogy jelentősen átszervezi csapatát. Ez többek között abból áll, hogy megválnak James Key műszaki igazgatótól és érkezik a Ferrari mérnöke, David Sanchez csatlakozik a wokingi csapathoz..

A Mcalren csalódást kelően kezdte a 2023-as szezont. A pontszerző helyek közelébe sem tudtak kerülni. Így a wokingi csapat átalakítja részlegét.James Key, aki 2019-ben csatlakozott a csapathoz, azonnali hatállyal távozik tőlük és egy újfajta struktúrával próbálkoznak.A műszaki igazgató pozíciója önmagában megszűnik. Helyette egy három specialistából álló csapat fog jelenteni közvetlenül Andrea Stella csapatfőnöknek. David Sanchez is közéjük tartozik a Ferraritól érkező D, aki nemrég mondott fel az olasz csapatnál.

A francia szakember jelenleg felmondási idejét tölti a Ferrarinál. 2024. január elsejéig nem csatlakozhat a McLarenhez. Ha csatlakozik a wokingi csapathoz, akkor az autó koncepciójáért és teljesítményéért felelős műszaki igazgató lesz belőle. Mellette fog dolgozni Peter Prodromou, aki az aerodinamikáért felelős műszaki igazgató szerepét kapja, míg Neil Houldey a fejlesztési és tervezési műszaki igazgató pozíciójába lép előre. Giuseppe Pesce előlép az aerodinamikai részleg igazgatójává. Ő dolga lesz ennek a részlegnek a mindennapos ügyeit intézni, Prodromounak fog jelenteni. A Forma-1-es csapat új, ügyvivő igazgatói szerepkörrel is bővül, ezt Piers Thynne látja majd el, ő Stella közvetlen segítője lesz.

„Szeretném megköszönni Jamesnek a kemény munkáját és elhivatottságát a McLarennél töltött ideje során. Minden jót kívánok neki a jövőre nézve. A folytatás kapcsán pedig mindent meg fogok tenni azért, hogy visszavezessem a McLarent az élre. Mióta átvettem a csapatvezetői szerepet, azt a feladatot kaptam, hogy egy átgondolt megközelítés révén lefektessem az istálló hosszú távú alapjait, melyre a következő években építkezhetünk.”- árulta el a Mclaren csapatfőnöke, Andrea Stella.