Sergio Perez nyerte a szezon második futamát. A mexikói pilóta egy Twitter posszttal ‘hadat üzent’ csapattársának, Max Verstappen-nek, de érdekes módon az üzenetet hamar törölte.

Max Verstappen csak a 15. helyről rajtolhatott a futamon. A mexikói pilóta az élről várta a piros lámpák elsötétülését. Ám a 25. körben már a második pozícióban találta magát a holland versenyző, és a Safety Car fázis megerősítette a helyét. Problémákkal küszködtek a Red Bull versenyzői. Verstappen szeme előtt mégis ott lebegett a győzelem. 5 másodperces hátrányát, viszont a leggyorsabb körért járó egy pontot azért bezsebelte

A 32 éves pilóta nem repesett az örömtől mikor megtudta, hogy a csapattársa fosztotta meg a plusz egy ponttól. Perez úgy érezte, hogy nem ugyanazokat az információkat kapták meg Verstappennel. A mexikóitól azt kérték, hogy 1:33-as köröket fusson, ám ő attól félt, hogy a holland nem fog visszavenni. Perez a verseny után tehát ezt szóvá is tette, sőt Twitter-oldalára a következőket írta spanyolul:

„Keményebb volt, mint amire számítottam, de boldog vagyok, hogy végül sikerült megszereznem az 5. győzelmemet a Forma-1-ben. Nagyon örülök a csapat eredményének. Továbbra is keményen fogom nyomni, mivel bajnok akarok lenni.”- írta Twitter oldalán Sergio Perez. Kis idő múlva a bejegyzést törölte a mexikói versenyző. Módosítva újra kirakta a tweet-et. Ám ezúttal a „bajnok akarok lenni” rész kimaradt.