Daniel Ricciardo-t idén nem láthatjuk a rajtrácson. Jelenleg a Red Bull tartalékos pilótája. Az ausztrál pilóta nagyon sokat utazik és élvezi a szabadságot.

A Forma-1-es pilóták az egész világot bejárják. Európán túl Amerikában és Ázsiában is vannak futamok. Egy versenyhétvége elég zsúfolt programmal zajlik. Nem igazán adatik meg a lehetőség a szabadidős tevékenységek elvégzésére. Daniel Ricciardo idén nem állhat rajthoz. 2023-ban a Red Bull tartalékosaként dolgozik. Így idén már olyan tevékenységeknek szentelheti az idejét, amelyeket szívből szeret csinálni. Ezek közé tartozik az utazás, természetesen kötetlenül, egy-egy ország kultúráját megismerve.

„Ez az év számomra tényleg egyfajta luxusnak tűnik. Lehetőségem van olyan dolgokat csinálni, amiket mindig is szerettem volna, de nem volt rá időm. Furcsa ezt mondani, miután az elmúlt 15 évben bejártam a világot, de idén még többet akarok utazni. Szeretnék néhány úti célt elérni, és ténylegesen megtapasztalni az adott országot, lelassulni és helyivé válni. Az F1-es menetrend miatt gyakran előfordul, hogy néhány nap alatt be- és kijutunk egy országból anélkül, hogy a pályán és a szállodán kívül mást látnánk, és ez biztosan nem nyaralás!. Annyi energiát merítek az új országokból, az új beszélgetésekből és az új dolgokból, szóval már nagyon várom, hogy én irányíthassam az úti célt és a menetrendet.”- árulta el Daniel Ricciardo.