A Porsche a több csapattal is szóba hozták. Egyes hírek szerint hosszas gondolkodás után úgy döntött, nem száll be a Forma–1-be a 2026-os új motorszabályok életbe lépésekor.

A Volkswagen-csoport tulajdonában lévő Porsche testvérmárkájával, az Audival egy időben akart beszállni a királykategóriába. Az Audival ellentétben ők nem kötelezték el magukat amellett, hogy teljesen egyedül építik majd erőforrásaikat. Inkább egy komoly technikai partner kerestek.

Hosszú ideig úgy tűnt, hogy a Red Bull csapattal köthetnek majd partneri szerződést. A Porsche viszont túl nagy befolyást akart, a csapat pedig nem szerette volna feláldozni önállóságát. Ezt követően jelezték, még nem tettek le az F1-es részvételről, mérlegelik lehetőségeiket. Az elmúlt hónapokban egyre több ellentmondásos hír érkezett. Voltak, akik úgy értesültek, a Porsche elengedi az F1-et. Mások úgy tudták több csapattal is tárgyalásokat folytatnak. Ami a lehetséges partnereket illeti, leggyakrabban a McLaren és a Williams neve merült fel a nemzetközi sajtóban.

Egy hírforrás arról számolt be, hogy a Porsche vezetői hosszas elemzések után úgy döntöttek, hogy lemondanak az F1-es szereplésről. Noha maga a bajnokság továbbra is érdekli őket. Részt azonban nem vesznek benne, inkább egyéb motorsportos programjaikra összpontosítanak. A hírek szerint a Porsche továbbra sem zárkózik el attól, hogy a jövőben újrainduljon a „partnerkeresési folyamat”, a mostani döntéssel a Forma–1 ismét messze került attól, hogy a német gyártó a Footworkkel való rosszemlékű 1991-es együttműködés óta először megjelenjen a rajtrácson.