Daniel Ricciardo idén a Red Bull tartalékosaként dolgozik. Nem kapott helyet az F1 rajtrácsán. Az ausztrál pilóta három célt tűzött ki 2023-ra. Elmondása szerint mind személyiségének fejlődését szolgálják.

Daniel Ricciardo először maradt versenyzői ülés nélkül F1-es debütálása, vagyis a 2011-es szezon óta azt követően. A McLaren idő előtt felbontotta szerződését, a Red Bullhoz pedig harmadik számú pilótaként tért vissza. A folytatással kapcsolatban többször elmondta, 2024-ben mindenképpen vissza akar térni, előtte viszont ki szeretné pihenni az előző éveket. Egy Linkedin-cikkben kifejtette, egészen pontosan milyen célokat fogalmazott meg a 2023-as évre.

„„Ez az év nekem tényleg luxusnak tűnik. Luxus, mert lehetőségem van olyan dolgokat csinálni, amiket mindig is szerettem volna. Most van rá időm. Az első célom az, hogy utazhassak a saját feltételeim szerint. Furcsa ezt mondani, miután az előző tizenöt évben bejártam a világot, de idén többet akarok utazni. Tapasztalatokat akarok magamba szívni az adott országokról. Ez biztos, nem nyaralás! Rengeteg energiát merítek az új országokból, a beszélgetésekből, az új dolgokból. Szóval már várom, hogy én irányíthassam az utazást és annak célját.”- árulta el Daniel Ricciardo.