Lewis Hamilton élesen kritizálta a Mercedest. A Mercedes csapatfőnöke elmagyarázta, hogy a hétszeres bajnoknak miért nézték el az éles kritikáit.

Lewis Hamilton egy BBC-nek adott nyilatkozata szolgáltatott beszédtémát a Mercedes háza táján. A hétszeres világbajnok kijelentette, hogy ő már tavaly figyelmeztette a csapata mérnökeit bizonyos problémákra. Ők nem hallgattak rá, és ennek köszönhető, hogy az idei autó is hasonlóan problémás lett. A brit versenyző maga is kapott kritikákat e kijelentése miatt. Többen is felhívták rá a figyelmet, az efféle nyilvános megjegyzések az autó megalkotóit hozzák szégyenbe. Toto Wolff, aki meg azt mondta, hogy a W14-es koncepciója a kukába való, sosem fog működni

Hamilton utólag elismerte, talán „nem volt helyes a szóhasználata” a kérdéses interjúban. Toto Wolff Dzsiddában azonban leszögezte. Bármit is mondott, nincs okuk megsértődni bajnokukra, mert nincs és nem is lehet bomlasztó hatásuk a Mercedesnél az efféle kritikáknak. A Mercedes ezért nem orrolt meg a hétszeres bajnokra.

„Itt nem egyetlen szó a lényeg. A csapatnál annyira jól ismerjük már egymást. Tudjuk, hogy az indultok is szerepet játszanak. Nála és sok más csapattagnál is. Ami a szívünkön, az a szánkon. A média gyakran vitatható és megosztó módon közvetíti ezeket. A csapaton belül még csak hullámokat sem kavar az ilyen, mert tudjuk, hogy az érzelmek felfokozódhatnak. A tíz év során a Mercedesnél kialakítottunk egy kultúrát, ami a szigorú szerelem köré épül. Olyan párbeszédeket folytatunk le, amik más cégeknél, csoportoknál vagy csapatoknál talán nem számítana normálisnak. Mi csapatunknál képesek vagyunk szembenézni a valósággal. A valóság mindig a saját elvárásainkra épül, a saját teljesítményünkre. Nagyon egyszerű: a stopper sosem hazudik. Megvannak az adataink, tudjuk, mi hiányzik, és ezt ki kell javítanunk.”- árulta el Toto Wolff.