A Mclaren frissítésekkel készül a bakui futamra. Andrea Stella, a Mclaren csapatfőnöke szerint ezek a frissítések nem fogják beváltani a hozzájuk fűzött reményeket.

A McLaren Forma-1-es csapatfőnöke, Andrea Stella szerint a Baku Nagydíjra készülő fejlesztések nem fogják beváltani a hozzájuk fűzött reményeket. A csapat nem fog annyit javulni, amennyit a fejlesztésektől várnak.

A wokingi alakulat gyengén kezdte a 2023-as szezont. A szezon első két futamán nagyon sok problémával találták magukat szembe. Március 23-án, csütörtökön jelentették be, hogy James Key műszaki igazgató azonnali hatállyal felmondott. Helyére a Ferrari szakemberét, David Sanchez-t igazolták le. A wokingi csapat az autón változtatásokat eszközöl. A fejlesztéseket Bakuban szeretnék először bevetni. Stella azonban nem hiszi, hogy ezek a fejlesztések beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.

„Ami a bakui frissítést illeti, ígéretes számokat látunk. Remélhetőleg a hatodik helyről egyet előre léphetünk, az ötödikre, de a fejlesztések nem elég ahhoz, hogy elérjük a kitűzött céljainkat, vagyis a legjobb négy közé jutást. A bakui frissítések után további frissítésre lesz szükség.”- árulta el Andrea Stella.