Az Autosport információi szerint az F1 vezetősége és a sportág csapatai tárgyalni fognak a költséglimittel kapcsolatos előírások módosításáról annak érdekében, hogy a kisebb csapatok könnyebben csökkenthessék lemaradásukat.

A költségvetési limitet 2021-ben léptették életbe. Azóta csak negatív véleményeket hallani az új szabályról. Az egyik fő célja a mezőny szorosabbá tétele és a nagyobb csapatok pusztán anyagi jellegű előnyének csökkentése, felmerült, vannak területek, melyeken túl kemény korlátokat szab.

A terveknek megfelelően a limit visszafogja a nagyok kiadásait, kezd kikristályosodni, hogy vannak aspektusai, amelyek megakadályozzák a kisebb alakulatokat abban, hogy csökkentsék lemaradásukat. Az egyik legnagyobb probléma, amire az utóbbi időben több illetékes is rámutatott az, hogy költséglimit szigorúan korlátozza a tőkekiadásokat is. A csapatok keze meg van kötve az infrastrukturális fejlesztések terén

A csapatok gyárakat építhetnek. A költségszabályok mentességet biztosítanak az új szélcsatornák létesítésének esetére is. Más az infrastruktúrával kapcsolatos fejlesztések viszont már beleszámítanak azokba a kiadásokba, amelyekre a limit vonatkozik. Velük ellenben azok, akiknek gyengébb eszközeik voltak hátrányba kerülhetnek. Az autót érintő fejlesztésektől kell elvonniuk a pénzt, ha létesítményeiket akarják javítani.

Az Autosport értesülései szerint már egyeztettek arról, hogy lazítják az idevágó előírásokat. A javaslatok szerint az istállók nagyobb szabadságot kapnak a tőkekiadások terén és így lehetőségük lesz a létesítmények fejlesztésére. James Vowles, a Williams csapatfőnöke különösen lelkes volt a változtatásokat illetően. Több rivális is támogatta a javaslatokat, a tárgyalásoknak lesz folytatásuk. A következő hetekben további egyeztetéseket folytatnak majd a konkrét megoldásokkal kapcsolatban.