Fred Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke továbbra is abban reménykedik abban, hogy a Red Bull a 2023-as Forma-1-es szezonban elkapható. Még annak ellenére is, hogy a bikák erősen kezdték a szezont.

A Red Bull tavaly megnyerte az egyéni és a konstruktőri bajnokságot is. A 2023-as szezont száz százalékosan kezdték. Max Verstappen és Sergio Perez nyert egy-egy futamot. Fernando Alonso mindkét futamon a harmadik helyen zárt. Azt még nem tudni, hogy az Aston Martin-t melyik cspaat tudja majd elkapni.

A Ferrari számára nehezen indult a szezon. Bahreinben Carlos Sainz ért csak célba. Charles Leclerc műszaki hiba miatt kiesett. A második futamon már büntetést kapott. Csapattársa a tempóhiányra panaszkodott. Fred Vasseur, a Motorsport.com-nak azt mondta, hogy reményei szerint idén a Red Bull még elkapható.

„Szerintem igen. Továbbra is nyomulnunk kell. Szerintem nem az a helyes hozzáállás. Sikerül behozni a lemaradásunk? „Önmagunkra kell koncentrálnunk. Tudjuk, hogy hol vagyunk gyengék. Ezen kell javítanunk. Meglátjuk mi lesz az eredmény, ha lesz egy tiszta hétvégén. Továbbra is mindent megteszünk azért, hogy fejlődjünk. Ha csak a hétvégéket nézzük, akkor azt mondanám, hogy az autó rendben volt a szombati napon. Talán még a vasárnapi futamok elején is. A versenyek utolsó részében nem voltunk versenyképesek. Terveinken nem fogunk változtatni. Ausztráliába viszünk frissítéseket. Az alkatrészek már gyártás alatt vannak.”- árulta el Fred Vasseur.