Stefano Domenicali, a Forma-1 elnöke megerősítette, hogy Spanyolország fővárosa, Madrid is szeretne futamot rendezni. A tárgyalások már elkezdődtek.

Spanyolország régóta a Forma-1 célpontja. Spanyol futamot 1986 óta minden évben, 1991-től pedig a Circuit de Barcelona-Catalunya versenyen rendezik. Most azonban egy másik spanyol város is szeretne F1-es futamot rendezni. Domenicali megerősítette, hogy Madrid egy helyet keres az F1 naptárában. A sportág vezére örülne, ha Madrid csatlakozna.

„Azon dolgoznak, hogy futamot rendezhessenek Madridban. Az F1 örül, hogy ennyi nemzetiségű pilótája van. Így a sportág is egyre népszerűbb lesz. Ismerjük a spanyolok F1 iránti szenvedélyét. Dolgoztam Fernando-val és jól ismerem őt. Carlos-nak is nagyon sok szurkolója van. Madrid is érdeklődik egy futamrendezés iránt, de ez Barcelona-nak is jó.”- árulta el Stefano Domenicali. Jelenleg csak az Egyesült Államokban és Olaszországban rendeznek két F1-es futamot. Lehet, hogy Spanyolországban is lesz két futam?

„Természetesen az életben soha nem mondhatod, hogy soha, de két spanyol futamot rendezni elég bonyolult. Elégedettek vagyunk Barcelona-val. Igaz, hogy Madrid is versenyt szeretne rendezni, de jelenleg Barcelonára koncentrálunk. Vele van szerződésünk és jó a kapcsolatunk.”- zárta az F1 vezére.